Vakcinisan-testiran-prebolio

Pravilo VTP na snazi od ponedjeljka u FBiH

 • Извор: СРНА
 • 19.12.2021. 11:54

U Federaciji BiH od sutra su na snazi nove mjere, koje podrazumijevaju pravilo VTP - vakcinisan-testiran-prebolio, a to znači da će zaposleni u zdravstvenom i socijalnom sektoru, te javnim upravama morati da imaju ispunjen jedan od ova tri uslova pri dolasku na radno mjesto.

Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Marina Bera rekla je da je odlučeno da se od sutra uvedu VTP potvrde, obrazloživši da je to postala praksa i u drugim zemljama.

Prema njenim riječima, potvrde će se u prvom redu uvesti za sve zaposlene u sektoru zdravstva, socijalne zaštite i u upravi na svim nivoima vlasti.

Bera je istakla da je kantonima naloženo da u narednom periodu obezbijede uslove za sprovođenje mjera, a to znači da omoguće što veću dostupnost vakcina i da povećaju broj punktova za testiranje, prenose federalni mediji.

"Imamo dovoljno vakcina da broj vakcinisanih možemo u kratkom roku povećati", rekla je Bera.

Ona je napomenula da ima lica koja se iz zdravstvenih razloga ne mogu vakcinisati i da će se njima se omogućiti da bez takve potvrde dođu na radno mjesto.

Bera je navela da je donesena mjera da timovi za vakcinisanje idu ka stanovništvu, a svim opštinama je naređeno da organizuju punktove, te mobilne timove koji će ići do ljudi u udaljenim područjima, kao i kod onih koji ne mogu doći do punktova zbog zdravstvenog stanja.

 • 12:45 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Кето кухињица

  ''Кето кухињица

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.