Fahrudin Radončić

Pravosudni sistem da kazni "korona profitere"

  • 08.05.2020. 11:45

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić izjavio je danas u Sarajevu da svi koji su epidemiju virusa korona iskoristili za sticanje lične koristi treba da budu drastično kažnjeni.

"Ja sam ministar bezbjednosti i ne bih bio tu da ne vjerujem u pravosudni sistem ove zemlje", rekao je Radončić novinarima i dodao da tužilaštva i Sipa treba da istraže sumnjive javne nabavke.

Radončić je istakao da u trenutku kada se očekuje veliki ekonomski kolaps u zemlji sve javne nabavke koje nisu neophodne treba da sačekaju bolja vremena i da se sve usmjeri ka privredi i oporavku građana.

Govoreći o zahtjevima za smjenu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staše Košarca zbog nepoštovanja mjera o zabrani okupljanja u vrijeme epidemije virusa korona, Radončić je rekao da je će o tome odlučiti SNSD.

"Napravljena je jedna veoma ružna stvar, a to je taj `korona parti` gdje su pojedini ljudi pokazali ili htjeli da pokažu da su iznad drugih društvenih standarda", naveo je Radončić.

On je istakao da je velika greška da se u svemu tome našao jedan član Savjeta ministara.

"Ponudio je ostavku, svjestan je šta je uradio. NJegova stranka, SNSD, odlučiće o tome", zaključio je Radončić i podsjetio da o smjenama ministara odlučuju i Predstavnički dom i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?