Министарство правде

Предлагач измјена Изборног закона требао би да буде Савјет министара

  • Извор: СРНА
  • 22.04.2024. 17:20

Министарство правде у Савјету министара БиХ сматра да би предлагач измјена и допуна Изборног закона БиХ требао да буде Савјет министара, наводи се у мишљењу ресорног министарства о Приједлогу закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ, чији су предлагачи посланици СДА у Представничком дому парламента БиХ, а које је данас утврдио Савјет министара.

Ово мишљење биће достављено Парламентарној скупштини БиХ.

"Министарство правде сматра да би предлагач измјена и допуна Изборног закона БиХ требао да буде Савјет министара који има стручне капацитете како за припрему, тако и за координацију са другим институцијама и тијелима у државној управи, што је кључно за обезбјеђивање усклађености предложених измјена са осталим правним и регулаторним оквиром земље", саопштено је из Савјета министара.

Министарство правде у Савјету министара у мишљењу подсјећа на значај Изборног закона БиХ, који је темељни оквир за обезбјеђивање права сваког грађанина на учествовање у изборном демократском процесу, те наглашава потребу провођења процеса јавних консултација не само због транспарентности, већ и омогућавања идентификације потенцијалних проблема и изазова у предложеним измјенама.

Истовремено се у мишљењу истиче како је за имплементацију овог приједлога закона неопходно обезбиједити додатна средства у буџету институција и међународних обавеза БиХ, о чему треба да се изјасни Министарство финансија и трезора у Савјету министара, посебно имајући на уму да није прецизиран износ и начин обезбјеђивања потребних средстава. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм