Састанак са Фон дер Лајен

Предсједништво: Очекивања да ће БиХ добити позитивно мишљење и препоруку на путу ка ЕУ

  • Извор: СРНА
  • 23.01.2024. 12:39

Чланови Предсједништва БиХ изразили су очекивање да ће Европска комисије дати позитивно мишљење и препоруку, на основу којих ће Европски савјет донијети одлуку о почетку преговора о приступању БиХ са ЕУ.

Они су данас у Сарајеву упознали предсједника Европске комисије Урсулу фон дер Лајен и премијера Холандије Марка Рутеа са напретком који је БиХ постигла и напорима који су учињени да би се испунили предуслови за даљи напредак на европском путу.

Чланови Предсједништва БиХ су изразили захвалност Фон дер Лајеновој и Рутеу на посјети којом се потврђује посвећеност европској перспективи БиХ, саопштено је из Предсједништва.

Фон дер Лајен и Руте су поздравили одлуку Европског савјета из децембра прошле године о отпочињању преговора, уз неопходан напредак и усклађеност са критеријумима за чланство.


У мају нови кров над главом за Стојиће којима је кућа изгорјела

У мају нови кров над главом за Стојиће којима је кућа изгорјела

Они су рекли да данашња посјета има за циљ да охрабри све у БиХ да искористе актуелну ситуацију на континенту и позитиван моментум у ЕУ како би се остварио напредак на европском путу.

На састанку је било ријечи и о Плану раста Европске комисије који се односи на Балкан, а који отвара врата ка јединственом европском тржишту кроз седам кључних области.

Чланови Предсједништва БиХ су поздравили усвајање Плана раста, истичући његову важност за економски развој и напредак, а у корист свих грађана у БиХ и истакли су посвећеност дијалогу, реформском и европском путу земље. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм