Сарајево

Предсједништво: Савјет министара за пола године да припреми безбједносну политику

  • Извор: СРНА
  • 21.02.2024. 21:02

Предсједништво БиХ задужило је данас Савјет министара да у року од шест мјесеци припреми и достави на усвајање нову безбједносну политику БиХ.

Савјет министара задужен је да нову безбједносну политику припреми у сарадњи са надлежним агенцијама и другим надлежним институцијама.

Предсједништво БиХ данас је примило к знању информацију Министарства иностраних послова у Савјету министара у вези са објавом текста исправке уговора између БиХ и Србије и Црне Горе о избјегавању двоструког опорезивања у односу на порезе на доходак и имовину.


Додик: Орден је посвећен Српској и њеној истрајности и постојању

Додик: Орден је посвећен Српској и њеној истрајности и постојању

На данашњој сједници Предсједништво БиХ је примило к знању и информацију Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара о спровођењу билатералних споразума о унапријеђењу и заштити инвестиција које је закључила БиХ.

Примљена је к знању и информација о спровођењу Анекса "Де" Споразума о питањима сукцесије бивше СФРЈ и задужен је Савјет министара БиХ да у року од шест мјесеци достави комплетан извјештај о спровођењу Уговора о питањима сукцесије са приједлозима мјера, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Предсједништво БиХ прихватило је данас Споразум између БиХ и Владе Италије о економској сарадњи и Споразум о гранту - Грант Инвестиционог оквира за западни Балкан - Кофинансирање Програма интегрисаног развоја коридора Саве и Дрине примјеном вишефазног програмског приступа између БиХ и Међународне банке за обнову и развој и Међународне асоцијације за развој у функцији водеће финансијске институције за Инвестициони оквир за западни Балкан.

Прихваћен је и Амандман број три на Уговор о финансирању склопљен између БиХ, односно Републике Српске и Европске инвестицијске банке, за пројекат болнице у Републици Српској, Меморандум о разумијевању и сарадњи у области младих између Савјета министара и Владе Турске.


"Путин савршено разумије да странци покушавају да отму имовину Српске"

Предсједништво БиХ усвојило је извјештај о досадашњим активностима у вези разграничења између БиХ и Хрватске, те к знању примило информацију о спровођењу Плана мјера и активности за ефикасно управљање мигрантском кризом у БиХ закључно са 30. јуном прошле године, као и информацију Министарства безбједности у Савјету министара о стању у области миграција у БиХ за девет мјесеци прошле године.

У саопштењу се додаје да је одобрено закључивање меморандума о сарадњи између Министарства безбједности, Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова у подручју едукације и истраживања и Министарства унутрашњих послова Хрватске, Полицијске академије "Први хрватски редарственик", споразума о сарадњи и партнерству између Агенције за рад и запошљавање БиХ и Завода за запошљавање Црне Горе и договора о сарадњи и партнерству између Агенције за рад и запошљавање БиХ и Завода за запошљавање Словеније.

Предсједништво БиХ донијело је одлуке о покретању поступака за вођење преговора ради закључивања споразума о измјенама и допунама споразума између Савјета министара и Владе Србије о граничним прелазима и Анекса споразума између Савјета министара и Владе Србије о заједничким локацијама на граничним прелазима за заједничку локацију на граничном прелазу Рача–Сремска Рача.


Додик у интервјуу за АТВ: Један од важнијих дана за Српску, Русија не оставља пријатеље

Додик у интервјуу за АТВ: Један од важнијих дана за Српску, Русија не оставља пријатеље

Донесене су и одлуке о ратификацији неколико међународних споразума и уговора, међу којима је и Споразума о зајму за додатно финансирање за Програм интегрисаног развоја коридора Саве и Дрине примјеном вишефазног програмског приступа, закљученог између БиХ и Међународне банке за обнову и развој.

На данашњој сједници Предсједништво БиХ је прихватило да буде покровитељ "АХК аутомотив самита" који ће бити одржан 18. априла у Сарајеву.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)