На потезу Дом народа

Представнички дом ПС БиХ усвојио измјене и допуне Изборног закона

  • Извор: СРНА
  • 29.12.2023. 13:16

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ данас је у Сарајеву усвојио по хитној процедури Приједлог закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ који је у парламентарну процедуру упутио Клуб посланика СДА.

За усвајање закона гласало је 26 посланика, против је било девет, док уздржаних није било.

Посланици су усвојили закључак да се усвојене измјене и допуне Изборног закона упуте Дому народа Парламентарне скупштине БиХ по хитном поступку.

Рјешења садржана у Приједлогу закона СДА, како је наведено у образложењу, између осталог тичу се заштите интегритета изборног процеса и увођења нових технологија.

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић изјаво је да СНСД неће подржати Приједлог закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ зато што у њему нису обрађени суштински проблеми у изборном процесу у БиХ.

Предсједавајући Клуба посланика ХДЗ-а БиХ у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Предраг Кожул рекао је да је за ову странку неприхватљиво да се са 30 нових чланова у Изборном закону прошире надлежности ЦИК-а како би и законски били овлаштени да режирају изборни процес у БиХ.

Закључујући данашњу хитну сједницу предсједавајући Представничког дома Маринко Чавара замолио је посланике да буду у приправности у случају да у парламентарну процедуру дође приједлог буџета БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: