Zamjenik predsjedavajućeg PD PS BiH

Radmanović: Oni koji nameću odluke nisu dio evropske priče

  • Извор: СРНА
  • 11.08.2023. 18:02

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je da oni koji nameću odluke kao ni oni koji ih slijepo poštuju ne mogu biti dio proevropske priče i da svima to mora biti jasno.

- Čak i da je Kristijan Šmit visoki predstavnik, on nema prava da nameće zakone i tu činjenicu bi Tužilaštvo BiH to trebalo da zna - poručio je Radmanović komentarišući odluku Tužilaštva BiH da podigne optužnicu protiv predjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, zbog, kako je navedeno, neizvršavanje odluka Kristijana Šmita.

Radmanović smatra da iza ove odluke Tužilaštva stoje oni koji ne daju BiH da ide naprijed, te da se radi o političkom procesu, koji BiH može odvesti u opasne vode.

- Kada podižete optužnicu protiv legalno izabranog predsjednika Srpske, kog je narod izabrao, onda to znači da je ona podignuta protiv svih građana Srpske. U tom slučaju možete očekivati bunt svih - poručio je Radmanović.

Radmanović je naglasio da se nada da će Sud BiH u ovom slučaju biti "malo pametniji od Tužilaštva", jer predsjednik Srpske ima imunitet.

On je ocijenio da se još jednom pokazalo ko su glavni generatori političkih kriza u BiH.

- To, nažalost, traje još od 1996. godine. Svi veliki problemi rezultat su prije svega nezakonitog djelovanja dijelova međunarone zajednice i OHR-a - naveo je Radmanović za Srnu.

Kad god se činilo da možemo ići naprijed, da postoje određeni dogovori između ključnih političkih aktera u BiH,napomenuo je Radmanović, onda je, kao po nekom pravilu, dolazilo i do nekih loših i nepromišljenih poteza stranaca, koji su nam pravili probleme i udaljavali BiH od puta ka EU.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.