Историчар

Раковић: Ратнохушкачке изјаве имама Хоџића у складу са политиком Исламске заједнице БиХ

  • Извор: СРНА
  • 11.12.2023. 10:21

Ратнохушкачке изјаве из Исламске заједнице БиХ, попут недавне имама Харуна Хоџића на вјерском предавању код Зенице, у складу су са политиком коју је Исламска заједница БиХ, као крило СДА водила током протеклих деценија, рекао је историчар Александар Раковић.

Он истиче да је Исламска заједница БиХ почетком деведесетих година прошлог вијека била једно од крила Странке демократске акције /СДА/ која је разбијала Југославију и изазвала грађански рат у Југославији.

С тим у вези, како наводи Раковић, овакве ратнохушкачке изјаве нису ништа ново јер у тој структури постоји традиција дуга 30 година, која његује идеолошка схватања ратовања у исламу.

Ово је сасвим очекивано, с времена на време се појави у јавности, али најчешће ми ни не знамо шта се говори по џамијама, а у сваком случају у складу је са политиком коју је Исламска заједница БиХ, као једно крило СДА, водила током претходних деценија - каже Раковић.

Вјерски службеници из Зенице позивају на рат: Од стрељана и ловачких друштава правите војску!

Вјерски службеници из Зенице позивају на рат: Од стрељана и ловачких друштава правите војску!

Он напомиње да је онима који се баве овим питањем то све познато, али се јавност "увијек некако усталаса када то дође у медије".

Имам Харун Хоџић, бивши припадник злогласне 7. муслиманске бригаде, рекао је недавно на вјерском предавању у Немили код Зенице да свако дијете треба научити да користи оружје, а од сваке ловачке секције направити формацију која се спремна да се брани.

Хоџић је рекао како од стрељачких клубова треба направити војску и свако дијете обучити да се бави стрељаштвом, као и да у ловачка удружења треба довести пензионисане, демобилисане припаднике Армије БиХ.

"У БиХ прошлост истовремено и садашњост: Вјерски службеници звецкају оружјем“

У саставу злогласне 7. муслиманске бригаде тзв. Армије БиХ били су муџахедини који су починили стравичне злочине над српским народом и ратним заробљеницима у Возући и на Озрену.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)