Raspodijeliti humanitarnu pomoć pristiglu u vrijeme epidemije

  • 23.06.2020. 21:11

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ usvojio je večeras zaključak o hitnoj raspodjeli humanitarne pomoći koja je stigla u BiH za vrijeme epidemije virusa korona.

Poslanici su većinom glasova izglasali zaključak kojim se Vlada FBiH zadužuje da analizira postojeće zakone u vezi sa izgradnjom mini hidrocentrala i da uputi u parlamentarnu proceduru izmjene i dopune zakona kojima će se zaštititi rijeke i okolina.

Zaključkom se traži i revizija svih do sada izdatih saglasnosti za mini hidrocentrale koje su izgrađene i one koje su u fazi izgradnje, te da se o tome dostavi informacija Parlamentu FBiH.

Poslanici su odobrili davanje prethodne saglasnosti u postupku izdavanja energetske dozvole određenim privrednim društvima za izgradnju pet vjetroelektrana u FBiH.

Davanje prethodne saglasnosti odnosi se na postupak izdavanja energetske dozvole privrednom društvu VE Gradina Tomislavgrad za izgradnju vjetroelektrane "Gradina", Privrednom društvu Tomkul Tomislavgrad za izgradnju vjetroelektrane "Baljci", kao i firmi "Kamen-dent" Mostar za gradnju vjetroelektrane "Pakline dva".

Davanje prethodne saglasnosti odnosi se i na postupak izdavanja energetske dozvole privrednom društvu HB Vind Livno za izgradnju vjetroelektrane "Orlovača", te firmi Ivovik Sarajevo za gradnju vjetroelektrane "Ivovik".

Bez rasprave primljena je k znanju Odluka Vlade FBiH o izdvajanju sredstava u Fond solidarnosti Federacije za 2020. godinu, a na kraju sjednice, koja je održana elektronskim putem, poslanici su podržali izbor i imenovanje članova u parlamentarnu komisiju za reviziju.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок