Потврђено

Расуло у мостарској СДА: Комплетно руководство поднијело оставку

  • Извор: Агенције
  • 05.04.2024. 15:05

Комплетно руководство СДА у Мостару поднијело је оставку на јучерашњем проширеном Колегију Странке демократске акције у Сарајеву Предсједништву СДА на челу са Бакиром Изетбеговићем, а све због тешких подјела које су настале током изборног процеса. 

Салем Марић је ово потврдио ријечима како са жаљењем мора констатовати да је изборни процес у Градској организацији СДА Мостар изазвао тешке подјеле унутар чланства СДА, те између Одбора градских подручја који припадају ГО СДА Мостар, а све у име руководства, предсједника и потпредсједника Градске организације СДА Мостар.

"Неколегијално поступање, недемократско дјеловање и несавјесно режирање процеса унутар ОГП-ова је нарушило интегритет и демократичност Изборног процеса као и створило нејединство СДА у Мостару због чега дубоко жалим са свим савјесним члановима СДА, јер су то биле одреднице и вриједности Странке у Мостару", навео је Марић.


Предсједници ОО СПС-а и НДП-а из Братунца и три одборника ових партија приступили СНСД

Предсједници ОО СПС-а и НДП-а из Братунца и три одборника ових партија приступили СНСД

Осим тога, у сврху истинитог информисања јавности, каже да "није истинит конструисани наратив да врши застој изборног процеса, с обзиром на то да је супротна страна на Скупштину донијела готово нови Пословник, којег раније нису доставили делегатима, те је циљ био да се Скупштина не одржи, јер нису били увјерени да имају потребну подршку".

"Као предсједник, који је СДА у Мостару успјешно водио у годинама иза нас и са сарадницима остваривао најзначајније резултате побједничке и стабилне Странке, жалим што су неодговорни појединци и групе подмуклим дјеловањем, потпуно неодговорно и не имајући визију у свом поступању, због краткорочних циљева одлучили се на рушење јединства и раскол по први пут унутар мог успјешног двадесетогодишњег дјеловања СДА у Мостару", нагласио је Марић.


"Економски форум представља додатни подстрек развоју успјешне сарадње"

Због тога, како је навео и значајне поруке коју жели послати, да у овом случају није важна позиција Салема Марића, већ да се укаже "на уништено јединство и нормално окружење унутар Странке за народ и чланове који осјећају да је СДА темељ и ослонац у свим политичким и друштвеним изазовима поднио сам оставку на мјесто предсједника".

Предсједништву СДА поднесене су и оставке Изборне комисије Градске организације СДА Мостар због Одбора градских подручја који нису испоштовали надлежности Изборне комисије, због лоших међуљудских односа и притисака који су се односили на чланове Изборне комисије.


Обезбијеђено 147,5 милиона КМ: У понедјељак исплата мартовских пензија

Обезбијеђено 147,5 милиона КМ: У понедјељак исплата мартовских пензија

"Било како да се заврши изборни процес за предсједника и руководство које ће водити СДА посљедице ће се сигурно осјетити. Наратив и начин поступања који проводи супротна страна нису нешто с чиме се можемо сложити и с разлогом дијелим велику забринутост народа и чланова СДА у Мостару. С обзиром да нас очекују локални избори у Мостару, странку очекује мукотрпан процес консолидације за који се надам да ће СДА као најснажнија политичка организација у Мостару успјешно учинити", закључио је Марић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм