Суд БиХ

Реакције након рочишта Предсједнику Републике Српске

  • Извор: АТВ
  • 06.02.2024. 19:10

Јавност и медији у другом ентитету окомили су се на окупљене који су испред Суда БиХ пружали подршку предсједнику Милораду Додику. Стиже реакција и на иницијативу Раме Исака који је због вријеђања институција затражио покретање поступка против потпредсједника СНСД-а Сање Вулић.

Неспремна оптужница и монтирани процес којим се омаловажава српски народ не заслужује ничије поштовање, одговара Сања Вулић. 

"Каква институција таква и моја реакција. Судија прекида тужитељку са реченицом 'То прескочите'. Нађите ми примјер у цијелом свијету на земаљској кугли да судија одређује начин рада и динамику рада тужитељу. То не постоји нигдје, то постоји само код нас“, каже потпредсједник СНСД-а Сања Вулић.

О пракси Суда БиХ довољно говори чињеница да је и сам предсједник Суда ухапшен због злоупотребе положаја. Да је понашање Сање Вулић изазвала управо огорченост на правосуђе јасно је чак и Рами Исаку. За нашу телевизију овај пут даје мало умјереније изјаве. 

"Не могу да коментаришем рад Суда, нити желим, нити имам овлашћења да коментаришем рад Суда. Мислим уваженој колегиници да је било паметније да то не коментарише, него да ради све оно што је потребно ако сматра да је у праву да докаже то да је у праву“, каже федерални министар унутрашњих послова Рамо Исак.

Свима у Републици Српској је јасно да је монтирани процес потпуни апсурд и фарса. Ако се неко и двоумио, послије јучерашњих сцена из суднице више нема дилеме.  

"Ово суђење више апсолутно нема везе са правом ни са правним нормама, ни Законом о кривичном поступку, поготово имајући у виду да кривични поступак БиХ који се доноси је дерогиран одлуком нелегалног представника, његовим указом је направљена ова оптужница по којој суди“, каже министар у Влади Републике Српске Саво Минић.

Одбрана је упозорила да се накарадном оптужницом руши суверенитет БиХ. Накарадно је и спровођење наметнутог закона који никада није изгласан ни потврђен у Парламентарној скупштини, која је за то једина надлежна.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)