Федерални министар унутрашњих послова

Ријалити шоу Раме Исака кроз естрадизацију јавних функција, холивудска драма за бх. тржиште

  • Извор: Кликс
  • 20.02.2024. 10:53

Од самог именовања Раме Исака на позицију федералног министра полиције започела је једна нова страница политичке сцене БиХ којој грађани до сада нису свједочили.

У потрази владајуће коалиције за недостајућим рукама у федералном парламенту, у политичкој трговини и преслагивању личних и политичких интереса, много ствари се посложило за породицу Исак. Тако је Арнел Исак унио свој "коалициони капацитет" и постао дио парламентарне већине, а његов отац Рамо недуго затим је постао министар унутрашњих послова бх. ентитета ФБиХ. Русмир Исак је недуго касније политичком вољом исте власти именован за директора затвора у Зеници.

Активни Инстаграм и ТикТок профили са хиљадама пратиоца, снимање вожњи хеликоптером, службеним возилима под пратњом и ротацијама уз дозу холивудске драматичности за бх. тржиште, снимци из теретане, са путовања, призори из свакодневног живота, стил облачења који многе подсјећа на ликове из серије Пики Блајндерс...

"Телевизије ми већ нуде да снимају један дан са мном...", казао је Рамо Исак једном приликом гостујући на државној телевизији.

Све је то оно чему грађани БиХ свакодневно свједоче на профилима функционера из породице Исак већ скоро годину дана.

"Мене у СЦЦ-у или другим мјестима и градовима сваки пут 50-100 људи пита за фотографије", похвалиће се Рамо Исак често својом популарношћу. Да не знате да се ради о министру полиције, слушајући одређене изјаве могли бисте помислити да је ријеч о познатом инфлуенсеру.

Ексклузивне најаве спектакуларних полицијских акција и великих хапшења од којих још нема ништа, преузимање заслуга за све и свашта с циљем подизања властитог ега, величање и креирање сваког потеза као личног, популистичке изјаве које годе уху наивних грађана и бирача, бркање надлежности министарства и полицијских агенција, напади на невидљиве противнике.

То је само пресјек стања досадашњег дјеловања министра Раме Исака у јавности који је поставио нове стандарде на политичкој сцени и максимално користи ресурсе друштвених мрежа за самопромоцију. За то вријеме сигурносна ситуација је забрињавајућа у многим дијеловима ФБиХ, а иако директну надлежност имају кантонална министарства то не значи да Исак нема одговорност.

Као што је свима познато, из породице Исак, отац и два сина обављају значајне функције. Рамо је министар полиције ФБиХ, Арнел федерални заступник, а Русмир директор Казнено-поправног затвора у Зеници.


Заступник Арнел Исак је гласао да његов отац Рамо постане министар у Влади ФБиХ, а Влада ФБиХ у чијем саставу је Рамо Исак је изгласала да Русмир Исак постане директор зеничког затвора. Треба истаћи да се Рамо изузео приликом тог гласања.

Када смо сазнали да ће његов син Русмир Исак бити именован за директора затвора, неколико дана прије сједнице Владе ФБиХ на којој је донесена одлука, Рамо Исак нам је рекао да то "први пут чује" и да би му "син ваљда рекао". Два-три дана послије Русмир је именован.

Од њихових именовања траје класична и незапамћена естрадизација функција које обнашају, посебно министра Раме и директора затвора Русмира, док се заступник Арнел доста ријеђе намеће на јавној сцени.

Међу посљедњим објавама Раме Исака је она из фризрског салона гдје је био у друштву познатог тиктокера, а раније осуђеног криминаца који је одслужио казну у зеничком затвору - Елведина Сакића познатијег као "Реал Мадрид".

Да све буде занимљивије побринуо се директор КПЗ Зеница Русмир Исак чија је институција сада отворила и профил на ТикТоку, а први видео је његова посјета теретани у затвору гдје је тренирао са затворским полицајцима. Све је зачињено његовим доласком службеним возилом и тјелохранитељима који му отварају врата. Раније је објављивао снимке и како руча у затворској кантини.

Исак за Мусино окупљање не зна али да се похвали стајлингом на друштвеним мрежама итекако зна

Исак за Мусино окупљање не зна али да се похвали стајлингом на друштвеним мрежама итекако зна

Нажалост, тешко да ће Исаци схватити да је потребно да се још више ухвате посла за које су веома добро плаћени новцем грађана, уосталим као и бројни бх. званичници, и смање доживљаје на друштвеним мрежама и престану од својих функција правити јефтине представе за широке народне масе. Јер зашто би, када се данас многе вриједности мјере "гифтовима" на ТикТоку и бројем лајкова на Инстаграму.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: