Ревидирана стратегија

Рјешавање предмета ратних злочина продужава се до краја 2025. године

  • Извор: АТВ
  • 27.11.2023. 18:20

Савјет министара БиХ усвојио је Информација Министарства правде о закључку Надзорног тијела за праћење провођења Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина.

На сједници је прихваћен приједлог овог надзорног тијела да се за двије године продужи провођење стратешког циља 1 Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина који гласи “Процесуирати најсложеније и најприоритетније предмете ратних злочина пред Судом Босне и Херцеговине и Тужилаштвом Босне и Херцеговине, а остале предмете пред правосудним тијелима ентитета и Брчко Дистрикта БиХ све до краја 2023. године”, тако да би се крајњи рок провођења продужио до краја 2025. године.

У Информацији се наводи како досадашња динамика рјешавања предмета ратних злочина и број преосталих неријешених предмета ратних злочина пред правосуђем БиХ указују на немогућност њиховог рјешавања у постављеном року до краја ове године, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Нове законе о граничној контроли и заштити личних података ускладити с ЕУ стандардима

Нове законе о граничној контроли и заштити личних података ускладити с ЕУ стандардима

Истовремено се подсјећа како је мандат Надзорног тијела започео двије и по године након усвајања ревидираног стратешког документа, односно у години истека рока важења Ревидиране државне стратегије за рад на предметима ратних злочина.

Министарство правде ће припремити и Савјету министара БиХ доставити одговарајућу одлуку за продужавање рока провођења

Ревидиране државне стратегије за рад на предметима ратних злочина до краја 2025. године.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина