Vrijednost 13 miliona KM

Rok za dostavljanje ponuda za izgradnju graničnog prelaza Svilaj 15. april

  • 28.02.2019. 10:11

Rok za dostavljanje ponuda na međunarodni tender za izgradnju novog graničnog prelaza Svilaj, između Hrvatske i BiH, je 15. april, nakon čega će Uprava za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH odabrati najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju ovog prelaza čija je vrijednost 13 miliona KM.

Međunarodni tender za izgradnju novog graničnog prelaza Svilaj, UIO BiH objavila je 19. februara, a rok za izgradnju je 350 dana, rečeno je Srni iz Uprave. 

Iz Uprave objašnjavaju da nisu bili u mogućnosti ranije objaviti tender, jer su morali čekati da se završi kompletna procedura koju je vodila Evropska investiciona banka /EIB/. 

"Putem ove institucije za izgradnju novog graničnog prelaza Svilaj donirano je tri miliona KM, dok je ostatak obezbijeđen kroz budžet BiH. Čim je okončana kompletna procedura kod EIB-a, UIO je odmah raspisala međunarodni tender", ističu iz Uprave. 

Sekretar Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Pejić rekao je juče Srni da je most preko rijeke Save kod Svilaja u finansijskom planu realizovan 76 odsto, te da se očekuje da njegova izgadnja bude završena u drugoj polovini godine, kada bi trebalo da bude pušten u saobraćaj. 

Da bi most kod Svilaja, čija je ukupna vrijednost 22,5 miliona evra bez PDV-a, nakon završetka bio stavljen u saobraćaj potrebno je, prema riječima Pejića, da postoje granični prelazi i u BiH i u Hrvatskoj. 

On je naveo da će hrvatski granični prelaz biti završen do kraja aprila. 

"U pogledu puštanja mosta u saobraćaj, to nam stvara određene poteškoće, ali nisu nesavladive. Dogovoreno je da se obezbijedi privremeni granični prelaz, kada most bude gotov, kako bi se omogućilo stanovništvu, a i ostalima da ga koriste", istakao je Pejić.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.