Načelnik opštine Drvar

Runić: Zahvaljujući Srbiji novčana pomoć penzionerima

  • Извор: СРНА
  • 11.08.2022. 09:00

Jednokratna novčana pomoć penzionerima sa prebivalištem na području opštine Drvar u iznosu od 100 KM realizuje se zahvaljujući sredstvima iz granta Srbije, rekla je Srni načelnik opštine Dušica Runić.

Runićeva je navela da je gotovo 1.000 korisnika podnijelo zahtjev u prvih 15 dana, iako je poziv otvoren 60 dana, odnosno do 14. septembra.

Ona je dodala da je opština Drvar uspjela postići tekuću likvidnost u proteklih godinu dana zahvaljujući značajnoj materijalnog podršci Srbije.

"Iako i dalje nemamo investicioni budžet, već dvije godine zaredom možemo pomoći našem stanovništvu. Prošle godine nabavkom udžbenika za sve učenike osnovne škole, a ove godine penzionere. Najavljena je i inicijativa za isplatu jednokratne novčane podrške mladima sa područja naše opštine", istakla je Runićeva.

Ona je najavila da će sutra biti objavljen javni poziv za podršku poljoprivrednicima sa područja opštine Drvar.

"Realizacija planova ide sa zakašnjenjem jer Opštinsko vijeće ne održava redovno sjednice i materijali stoje u prosjeku više od šest mjeseci. Uprkos kriznim i izazovnim vremenima, lošoj političkoj atmosferi, uspijevamo učiniti pozitivne korake našem stanovništvu", kaže Runićeva.

Odluku o isplati jednokratne novčane pomoći penzionerima donijelo je Opštinsko vijeće na redovnoj sjednici.

Тагови: