Фоча

Само у БиХ: Прикључио се на уличну расвјету и крао струју

  • Извор: н1.инфо.си
  • 12.03.2024. 13:57

Фочак С.Б. је мјесецима, а можда и дуже, крао струју на начин да се нелегално прикључио на стуб уличне расвјете. Прикључак је, према ријечима начелника општине, Мује Софраџије, стварао огромне трошкове на штету буџета.

Прикључак је, према ријечима начелника општине Фоча Мује Софраџије, стварао огромне трошкове на штету буџета.

Након неколико неуспјелих покушаја, прикључак је укинут 5. марта ове године уз асистенцију МУП-а БПK Горажде.

Прикључак се налазио на Цивилном мосту у Устиколини.

“Након обављених радова констатовано је да се неидентификовани кабал који је био прикључен на уличну расвјету налазио на стубу расвјетних тијела којег контролише Сувад Б., што је доказано 05.03.2024 године паљењем расвјете у току извођења радова од стране Мирзе Б. који је био присутан на лицу мјеста", рекао је начелник Софраџија.

Насеља са најлуђим именима: Како бисте реаговали да вам неко каже да долази из Задњице или Грлића

Насеља са најлуђим именима: Како бисте реаговали да вам неко каже да долази из Задњице или Грлића

Фирма Електро АДО из Сарајева у записнику од 27.2.2024. године наводи како су извршили преглед 3. фебруара ове године како наишли на гранање на једном од четири стуба уличне расвјете које је водило до спојнице испод моста гдје су била посијана три кабла.

"Испитивањем смо утврдили да је један од тих каблова напојни који је узет са расвјете на металном мосту, други одлази према расвјетним тијелима на игралишту, а трећи је отишао у земљу према непознатом правцу. Инструментом смо измјерили потрошњу на тој спојници која је износила 13А (при том испитивању расвјетна тијела на игралишту су била искључена). При проналажењу неправилности обавијестили смо начелника. У датом моменту очитање је варирало, али не испод 13А", наводе из фирме, пише Н1.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм