Generali se sastali sa Komšićem i Džaferovićem

Sarajevo ponovo prijeti ratom

  • Извор: АТВ
  • 14.12.2021. 19:04

Ko na tebe harmonikom i pjesmom, ti na njega prijetnjama ratom. Tako glasi sarajevska logika. Vidi se to i iz jučerašnjeg sastanka dva člana Predsjedništva, Željka Komšića i Šefika Džaferovića sa generalima tzv. Armije BiH. Saopštenje nakon sastanka – zabrinjavajuće. Predsjedništvu BiH se, kažu generali, stavljaju na raspolaganje.

"Odgovor na sigurnosnu prijetnju po BiH, u prvoj fazi, mora biti institucionalne prirode uz stavljanje naglaska na obaveze institucija međunarodne zajednice po Dejtonskom sporazumu, prilikom čijeg potpisa je bh. delegacija pristala na ustupke sve iz razloga očuvanja države", kažu iz Udruženja generala BiH.

Sastanak sa generalima je poruka Srbima da će Sarajevo svoj interes braniti prijetnjama. Kaže to za ATV zamjenik ministra odbrane, Mirko Okolić. S druge strane, Srpska, poručuje Okolić, svoje ciljeve ostvaruje na miran način, onako kako na to ima pravo.

"Imali smo mi to i '91. i '92. kada se govorilo da će se žrvovati mir za rat, i imali smo to što smo imali. Međutim, srpski član Predsjedništva BiH gospodin Dodik je bezbroj puta ponovio kao i ostali zvaničnici iz Republike Srpske, da Republika Srpska ne misli ratovati i da ne izaziva rat pa je nekidan dao i tu čuvenu izjavu da Republika Srpska neće ratovati ukoliko bude napadnuta", rekao je Mirko Okolić, zamjenik ministra odbrane.

Reagovalo je i udruženje Čast otadžbine. 

"Potpuno smo svesni da je ovaj sastanak pokušaj zastrašivanja Srba ratom, da bi obustavili dalju borbu za Republiku Srpsku, za Ustav i Dejton. Unitaristička i probosanska priča sastoji se od konstantne zamene teza u kome su oni stalne žrtve i uvek im se nešto uzima", kažu iz Udruženja "Čast otadžbine". 

Komšić i Džaferović, piše, imaju iskustva sa patriotskom ligom BiH iz 1991. godine i razbijanjem JNA, pa to sada koriste u razbijanju dejtonske BiH.



Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.