Dragomir Anđelković

“Sastanak Bećirovića i Dudakovića poruka da je Sarajevu potreban rat”

  • Извор: СРНА
  • 07.08.2023. 10:30

Sastanak bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića u Bihaću sa Atifom Dudakovićem, koji je optužen za zločine nad srpskim civilima i vojnicima na području Krajine, simbolična je poruka Srbima da je sarajevskim političkim krugovima potreban rat i etničko čišćenje BiH od Srba, a ne Dejtonoski sporazum i mir, ocijenio je istoričar Dragomir Anđelković.

Anđelković je istakao da je to dokaz da oni ne odustaju od svojih planova iz devedesetih godina prošlog vijeka da centralizuju BiH i etnički je očiste od Srba.

"Sarajevski politički krugovi kao da ne shvataju da je rat završen 1995. godine sa Dejtonom. Oni nastavljaju idejni i retorički rat protiv Srba - dok s jedne strane pričaju o miru i stabilnost, u praksi vode ratnohuškačku politiku", izjavio je Anđelković.

Oglasila se policija povodom isticanja ratne zastave u Istočnom Sarajevu

Oglasila se policija povodom isticanja ratne zastave u Istočnom Sarajevu

Ukazujući da politika rušenja Dejtonskog sporazuma predstavlja vraćanje BiH u sukobe, Anđelković je naglasio da je politika koju vode sarajevski politički krugovi apsolutno neprihvatljiva, te da je žalosno što Zapad, koji toliko priča o demokratiji i stabilnosti, toleriše takvo ratnohuškačko ponašanje.

Bećirović se juče sastao u Bihaću sa bivšim komandantom Petog korpusa takozvane Armije BiH i optuženim ratnim zločincem Atifom Dudakovićem, kome je "odao priznanje za doprinos u borbi za odbranu BiH", te istakao da su borci Petog korpusa "časno branili državu BiH".

Bećirović odao priznanje optuženom ratnom zločincu

Bećirović odao priznanje optuženom ratnom zločincu

Dudaković i petnaestorica pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije BiH optuženi su za ubistvo više od 300 Srba, među kojima najviše civila, uglavnom starije dobi, kao i srpskih vojnika koji su se predali ili bili zarobljeni.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.