ATV

Ministar bezbjednosti BiH

Nešić: Kapital i investicije iz Azerbejdžana su u potpunosti sigurne i dobrodošle u BiH

 • Izvor: ATV
 • 12.04.2023. 12:03

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić i posljednjeg dana zvanične posjete Azerbejdžanu se sastao sa šefom Službe državne bezbjednosti Ali Naghiyevim i šefom Državne službe za migracije Vusalom Huseynovim.

Razgovarano je o unarijeđenju saradnje i razmjeni iskustava u oblasti bezbjednosti. 

Istaknuta je važnost pravovremene razmjene informacija u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i ilegalnih migracija. 

Konstatovano da bez obzira na geografski položaj, bezbjednosne prijetnje su iste, sa akcentom na saradnju u borbi protiv terorizma. 

Nešić je potvrdio volju da bezbjednosni sektor BiH bude predvodnik sve boljih odnosa dvije države i u tom smislu obavestio šefa službe Naghiyeva da su kapital i investicije iz Azerbejdžana u potpunosti sigurni i dobrodošli u BiH.

Tokom sastanka sa šefom Službe za migracije Azerbejdžana razmjenjena su iskustva u borbi protiv migracija. Azerbejdžan smatra da BiH ima ogromna iskustva u ovoj oblasti koje je od značaja za migracionu službu ove države. Stoga je ministar Nesić pozvao da posjete BiH i na licu mjesta upoznaju sa našim iskustvima i praksom.

Takođe, razgovarano je o vrlo konkretnim zajedničkim projektima od globalnog značaja kada su migracije u pitanju poput zajedničkog učešća u projektima pod pokroviteljstvom agencija UN za migracije.

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.