Шеф Делегације ЕУ у бИХ

Сатлер избјегао питања АТВ-а

  • Извор: АТВ
  • 01.02.2024. 21:30

Странци су, ових дана, изгледа у некој дипломатској офанзиви у БиХ. Неки коментаришу да је то због тога што су се препали договора домаћих лидера о важним темама.

Опште је познато да странци у БиХ заговарају баш договор домаћих политичара, а ако онда ови договоре нешто што се странцима не свиђа, крену саопштења о томе како не може тако, већ мора онако како странци кажу. 

Посљедњи примјер је и договор из Лакташа у вези са Изборним законом. Симптоматично је да је баш након тог састанка дошао замјеник генералног секретара НАТО-а, а сутра у Сарајево долази и Џејмс O'Брајан, помоћник америчког државног секретара за евроазијске послове. Колико тек тај жели било какав договор домаћих политичара, видљиво је и по томе што долази да разговара о реформама. Шта са реформама у БиХ има неки Американац осим ако не жели да их намеће. На све то, о тим реформама се консултовао са Мајклом Марфијем, амбасадором САД-а у Сарајеву, човјеком који говори које законе овдје треба усвајати. 

Одавно су странци овдје огрезли у безобразлуку и наметањима њихових рјешења. Показује то примјер Кристијана Шмита, а мијешање у све и свашта доказује и британски амбасадор који је писао АТВ-у. То је тек врхунски безобразлук. О свему овоме, тачније, уплитању странаца у унутрашња питања БиХ хтјели смо да питамо Јохана Сатлера, шефе Делегације Европске уније у БиХ. Данас је био у Мркоњић Граду, припремили смо за њега три питања. Хтјели смо да га питамо ово:

Је ли вама нормално да нашој телевизији пише британски амбасадор?

Зашто ви странци заговарате домаћи договор, а онда кад домаћи лидери најаве могућност договора, ви кажете да не може тако и онда  амбасаде говоре како треба?

Зашто се поједини амбасадори толико мијешају у унутрашња питања БиХ?

То су питања, а с обзиром на то да се Сатлер, изгледа, препао за њега тешких питања, ево шта је одговорио.

„На тему, само на тему, молим вас“, рекао је.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)