Odgovženo na prethodnoj sjednici

Savjet ministara BiH o početku rada državnog zatvora

  • 13.12.2018. 07:48

Savjet ministara trebalo bi danas da donese odluke o datumu početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH i prestanku rada Jedinice za realizaciju projekta izgradnje Zavoda, te Upravnog i Nadzornog odbora ovog zavoda, nakon što to nije učinjeno na prošloj sjednici.

Ministar pravde u Savjetu ministara Josip Grubeša rekao je nakon prošle sjednice da Savjet ministara nije donio odluku o datumu početka rada državnog zatvora u Istočnom Sarajevu i prestanku rada Jedinice za implementaciju Projekta izgradnje zatvora, jer je potrebno definisati još neke detalje. 

On je naglasio da je izjašnjavanje o tačkama dnevnog reda koje tretiraju ovo pitanje odgođeno za narednu sjednicu Savjeta ministara kako bi bili ispravljeni detalji koji nedostaju u prijedlozima odluka o početku rada zatvora i prestanku rada Jedinice za implementaciju projekta njegove izgradnje. 

Savjet ministara razmatraće Nacrt zakona o dopuni Zakona o akcizama u BiH koji se odnose na uvođenja moratorijuma na povećanje akcize na cigarete i duvanske prerađevine. 

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje usvojio je Nacrt izmjena i dopuna zakona o akcizama u BiH koji predviđa da bude uveden moratorijum na povećanje minimalne i specifične akcize na cigarete i duvanske prerađevine, čime bi bio zaustavljen rast cijena početkom svake godine. 

Na dnevnom redu sjednice je i prijedlog odluke o uvrštavanju fizičkog lica na listu označenih lica prema kojima će se primjenjivati restriktivne mjere, čiji je predlagač Ministarstvo bezbjednosti BiH.

I na ovoj sjednici biće riječi o informaciji o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara. 

Ministri će razmotriti izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za devet mjeseci ove godine i Analizu održivosti javnog duga BiH za period 2018-2022. godina. 

Na dnevnom redu su i Prijedlog rješenja o razrješenju članova Odbora Agencije za javne nabavke BiH, Prijedlog rješenja o imenovanju članova Odbora ove agencije, Prijedlog rješenja o imenovanju posmatrača u Odboru Agencije. 

Kada je riječ o ovoj agenciji, ni nakon skoro dvije godine nije raspisan javni oglas za njenog direktora. 

Savjet ministara je na sjednici od 25. januara prošle godine imenovao Đenana Salčina iz SBB-a za vršioca dužnosti direktora Agencije za javne nabavke BiH, nakon što je razriješio ove dužnosti Đinitu Fočo, zbog isteka mandata. 

Na istoj sjednici zadužena je Agencija za državnu službu BiH da, u saradnji sa Agencijom za javne nabavke BiH, odmah raspiše javni oglas za radno mjesto direktora Agencije za javne nabavke, što ni do danas nije učinjeno. 

Na dnevnom redu sjednice je i prijedlog odluke o uspostavljanju Komisije za NATO integracioni proces BiH. 

Na sjednici Savjeta ministara, čiji je početak zakazan za 11.30 časova, naći će se i informacija u vezi sa deminiranjem desne obale rijeke Save.

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.