Сарајево

Савјет министара о Нацрту закона о судовима

  • Извор: АТВ
  • 03.10.2023. 08:17

Савјет министара одржаће данас сједницу у Сарајеву на којој би требало да буде размотрен Нацрт закона о судовима БиХ, чији је предлагач Министарство правде.

На предложеном дневном реду је и приједлог одлуке о истицању заставе ЕУ у министарствима, управним организацијама и другим органима Савјета министара, коју је предложио Kабинет предсједавајуће Савјета министара.

Пред министри ће се наћи и приједлог одлуке о одобравању средстава текуће резерве буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2023. годину Министарству одбране у износу од 3,6 милиона KМ.

Министарство спољне трговине и економских односа доставило је Нацрт споразума између ЕУ и БиХ о учешћу БиХ у царинском програму ЕУ за сарадњу у области царина, док је Министарство иностраних послова предложило приједлог одлуке о утврђивању висине основице за обрачун плата у дипломатско-конзуларним представништвима БиХ за 2023. годину, као и нацрт одлуке о ратификацији споразума између ЕУ и БиХ о учествовању БиХ у програму "Програм јединственог тржишта", најављено је из Савјета министара.

Министарство финансија и трезора доставило је на дневни ред Иницијативу за вођење преговора ради закључивања уговора о зајму између БиХ и Европске банке за обнову и развој за пројекат модернизације система централног гријања у општини Пале.

Дневним редовим су обухваћени и приједлог одлуке о именовању координатора и замјеника координатора БиХ за Инструмент претприступне помоћи /ИПА три/ за период од 2023. до 2027. године, као и приједлог одлуке о успостављању Одбора за "ИПА три" пројекат, те приједлог одлуке о радним групама за сектор претприступне помоћи ЕУ, који је предложила Дирекција за европске интеграције БиХ.

На приједлог Агенције за безбједност хране у БиХ министри ће расправљати о приједлогу одлуке о основању комисије за признавање природних минералних, природних изворских и стоних вода у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера