Federacija BiH

SDA traži formiranje rezervnog sastava policije

  • 19.04.2019. 14:05

Stranka demokratske akcije zatražila je od svog kadra u svim nadležnim institucijama i tijelima da pokrenu inicijativu za popunu i opremanje aktivnog sastava policije u Federaciji BiH i kantonima u skladu sa trenutno važećim standardima.

U saopštenju iz SDA se navodi da je ova stranka zatražila i da se zvanično pokrene procedura za izmjene zakona u FBiH i kantonima kojima će se omogućiti uvođenje rezervnog sastava policije. 

"S obzirom da su se Ministarstvo unutrašnjih poslova i Narodna skupština Republike Srpske oglušile na upozorenja i apele domaćih i dijela međunarodnih zvaničnika, te utvrdile nacrt zakona kojima će rezverni sastav policije biti uveden u Srpskoj, ovakav odgovor smatramo nužnim i jedino ispravnim, kako se ne bi narušio balans policijskih snaga u entitetima", navedeno je u saopštenju. 

SDA očekuje i od ostalih političkih stranaka u FBiH da se pridruže i podrže ovu inicijativu. 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм