Дрскост

СДП не одустаје од провокација

  • Извор: АТВ
  • 24.11.2023. 19:41

СДП-овци не одсутају од провокација. Иако је полиција забранила скуп поводом измишљеног дана државности БиХ, они планирају да шетају Бањалуком. Дрскост и непоштовање институција Српске, али и изазивање опасности, тако то раде у СДП-у БиХ. Придружиће им се и министар спољних послова Бих, Елмедин Конаковић. Он би у Бањалуци да слуша химну БиХ.

"Ја ћу сутра отићи у Бањалуку. Да ми неко то забрани, не може. Зашто не можемо сјести у неки хотел и пустити химну БиХ?", каже Елмедин Конаковић.

У Бањалуци ће имати ко да их дочека. И то борци и грађани. Поручују, да граница постоји. 

"Постављам питање власнику било ког објекта у Бањалуци да ли ће то да дозволи, да ли може да дозволи толику срамоту", каже Радан Остојић, предсједник БОРС-а.

"Ми ћемо свакао покушати на један миран, достојанствен начин, демократкси да спријечимо било какво окупљање у Бањалуци. Овим поводом и сваким другим који ради против интереса бораца, интереса борачке огранизације и интереса Републике Срспке за коју је живот дало 23.000 људи. То је изругивање нама живима и нашим убијеним саборцима, ако су једном убијени не морају и други пут", навео је Горан Гогић, предсједник Борачке организације Бањалука.

У Мркоњић Град пожурио је амерички амбасадор у БиХ. Мајкл Марфи, иначе познат по томе што се свако мало обруши на Републику Српску, шаље честитке за дан који Српска не признаје. И то из мјеста гдје су у протеклом рату почињени стравични злочини над Србима. 

"Данас када БиХ обиљежава 'дан државности' желим нагласити трајну посвећеност САД-а овој земљи и њеном суверенитету, територијалном интегритету и мултиетничком карактеру. САД ће бити уз вас сада и увијек", рекао је Марфи. 

Ни Марфију не смета то што је полиција рекла своје. Мајкл Марфи пропустио је неке историјске лекције. 

"Политиканство и злоупотреба 25. новембра, наметање то српском народу правећи некакво босанско јединство, босанксу нацију, то има много дубљи карактер. Срби имају своју Републику Срспку и девети јануар", навео је Дарко Матијашевић, бивши министар унутрашњих послова.

Требало би да знају и Марфи и појединци из политичког Сарајева да БиХ нема закон о празницима. Уз то ЗАВНОБиХ нема везе са државвности БиХ. Све што намјеравају, само ствара тензије којих је ионако превише. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)