Drskost

SDP ne odustaje od provokacija

  • Izvor: ATV
  • 24.11.2023. 19:41

SDP-ovci ne odsutaju od provokacija. Iako je policija zabranila skup povodom izmišljenog dana državnosti BiH, oni planiraju da šetaju Banjalukom. Drskost i nepoštovanje institucija Srpske, ali i izazivanje opasnosti, tako to rade u SDP-u BiH. Pridružiće im se i ministar spoljnih poslova Bih, Еlmedin Konaković. On bi u Banjaluci da sluša himnu BiH.

"Ja ću sutra otići u Banjaluku. Da mi neko to zabrani, ne može. Zašto ne možemo sjesti u neki hotel i pustiti himnu BiH?", kaže Еlmedin Konaković.

U Banjaluci će imati ko da ih dočeka. I to borci i građani. Poručuju, da granica postoji. 

"Postavljam pitanje vlasniku bilo kog objekta u Banjaluci da li će to da dozvoli, da li može da dozvoli toliku sramotu", kaže Radan Ostojić, predsjednik BORS-a.

"Mi ćemo svakao pokušati na jedan miran, dostojanstven način, demokratksi da spriječimo bilo kakvo okupljanje u Banjaluci. Ovim povodom i svakim drugim koji radi protiv interesa boraca, interesa boračke ogranizacije i interesa Republike Srspke za koju je život dalo 23.000 ljudi. To je izrugivanje nama živima i našim ubijenim saborcima, ako su jednom ubijeni ne moraju i drugi put", naveo je Goran Gogić, predsjednik Boračke organizacije Banjaluka.

U Mrkonjić Grad požurio je američki ambasador u BiH. Majkl Marfi, inače poznat po tome što se svako malo obruši na Republiku Srpsku, šalje čestitke za dan koji Srpska ne priznaje. I to iz mjesta gdje su u proteklom ratu počinjeni stravični zločini nad Srbima. 

"Danas kada BiH obilježava 'dan državnosti' želim naglasiti trajnu posvećenost SAD-a ovoj zemlji i njenom suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru. SAD će biti uz vas sada i uvijek", rekao je Marfi. 

Ni Marfiju ne smeta to što je policija rekla svoje. Majkl Marfi propustio je neke istorijske lekcije. 

"Politikanstvo i zloupotreba 25. novembra, nametanje to srpskom narodu praveći nekakvo bosansko jedinstvo, bosanksu naciju, to ima mnogo dublji karakter. Srbi imaju svoju Republiku Srspku i deveti januar", naveo je Darko Matijašević, bivši ministar unutrašnjih poslova.

Trebalo bi da znaju i Marfi i pojedinci iz političkog Sarajeva da BiH nema zakon o praznicima. Uz to ZAVNOBiH nema veze sa državvnosti BiH. Sve što namjeravaju, samo stvara tenzije kojih je ionako previše. 

Pratite nas i putem Vibera