Pravosnažno rješenje Suda

Sebija Izetbegović zvanično više nije profesor

  • Извор: Аваз
  • 08.09.2023. 13:39

Sebija Izetbegović, generalni direktor KCUS i supruga Bakira Izetbegovića, i zvanično je ostala bez zvanja profesorice.

Kantonalni sud u Sarajevu, kako saznaje Avaz, donio je 27. jula ove godine rješenje kojim se pravosnažno odbija žalba Sebijinih advokata na odluku Senata UNSA-a da joj se oduzme titula profesora.

Odlaganje izvršenja

Sud je ustvari, odbio prijedlog za određivanje mjere osiguranja u kojim se tražilo da se odloži izvršenje Odluke protivnika o stavljanju van snage odluke Senata UNSA od 29.marta ove godine.

Ovu informaciju potvrdio je Enver Smajkan, advokat koji je zastupao UNSA u ovom sporu.

"Sebija Izetbegović je i pravosnažno ostala bez zvanja profesora. Više nema ni pravo žalba“, rekao je Smajkan.

Podsjećamo, Senat UNSA oduzeo je Sebiji Izetbegović i zvanja magistra i doktora.

Plata od 8.500 KM

Revizori su u revizorskom izvještaju o poslovanju KCUS-a, koji je objavljen juče utvrdili da je Sebijina plata u prošloj godini iznosila 8.500 KM.

 "Najviša pojedinačno isplaćena plata u 2022. godini iznosi 8.497 KM i odnosi se na generalnog direktora Sebiju Izetbegović (uključuje 7.036 KM redovne plate i iznos od 1.460 KM u pripadajućem mjesecu a koji se odnosi na dodatak za zamjenu radnika na drugom radnom mjestu u iznosu kako je definisano aktima Kliničkog centra, a koji je ostvaren samo za jedan mjesec 2022. godine), a najniža isplaćena neto plata iznosi 594 KM i odnosi se na radno mjesto čistačice.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.