Član Glavnog odbora SNSD-a

Šekara: BiH može opstati samo na dijalogu i kompromisu konstitutivnih naroda

  • Извор: СРНА
  • 27.02.2023. 13:38

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara smatra da bi svi kojim smeta odrednica "zajedničke institucije", od Denisa Zvizdića i njegovih istomišljenika, pa do Ustavnog suda BiH koji je odavno urušio sopstveni kredibilitet, trebalo da znaju da zemlja u koju se zaklinju počiva i može opstati samo na dijalogu i kompromisu predstavnika svih konstitutivnih naroda.

Šekara je u izjavi Srni istakao da suštinski to predstavlja određeno zajedničko djelovanje, a ne stalne jednostrane političke igrarije i inicijative kojima se "gura prst u oko" onima koji dosljedno poštuju Dejtonski mirovni sporazum i najviši pravni akt koji iz njega proističe.

"Oni koji smatraju da na ovaj način grade i jačaju institucionalni kapacitet na zajedničkom nivou nisu ni svjesni da svakim takvim potezom i Srbe i Republiku Srpsku guraju dalje od BiH koju ovakvu kakva jeste čine dva entiteta i tri konstitutivna naroda, htjeli to oni priznati ili ne", naveo je Šekara.

On je napomenuo da su potezi kojima se nastoji stvoriti ambijent u kojem bi se svi morali povinovati nekoj nazovi centralizovanoj volji, unaprijed osuđeni na propast, jer nisu u skladu sa Dejtonskim sporazumom koji je i definisao ustavno uređenje BiH.

"Politički predstavnici Srba koji su u vlasti u zajedničkim institucijama BiH nisu skloni tome da prizivaju ni strane mentore, ni strane sudije u Ustavnom sudu BiH, a pogotovo ne kojekakve duhove, ali znaju da čitaju i znaju šta je to slovo, zbog čega znaju i da naprave jasnu razliku između slova Dejtonskog sporazuma i njegovog `duha` koji ovdje već godinama nameću visoki predstavnici i moćne zapadne sile koje ih bezuslovno podržavaju", istakao je Šekara.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.