Члан Главног одбора СНСД-а

Шекара: Позивима Шмиту суверенитет БиХ подређују статусу колоније

  • Извор: СРНА
  • 11.12.2023. 14:13

Члан Главног одбора СНСД-а Срђан Шекара оцијенио је да су позиви нелигитимном странцу Кристијану Шмиту да наметне техничке измјене Изборног закона, које сарајевска политичко-медијска чаршија јутрос одашиље у јавни простор, још једна потврда да сваким новим потезом понижава и руши државу у коју се заклиње и својевољно пристаје да сопствени суверенитет подреди статусу једине колоније и протектората у модерној Европи.

"С обзиром на то да је већ одавно посве јасно да се политичко Сарајево тешко може ослободити поданичког менталитета и навике да им сва отворена питања рјешава неко други, овакав позив је очекиван и не представља никакво изненађење, осим што изнова отвара питање има ли уопште границе коју котлински 'државотворци' неће хтјети да пређу на путу самопонижавања и развлашћивања сопствене законодавне власти и посланика које су бирали овдашњи грађани“, изјавио је Шекара Срни.

Оно што највише "боде очи", додао је он, јесте та тврдња да се поштење очекује од Кристијана Шмита, што је нонсенс, имајући у виду најпростију чињеницу да тај њемачки држављанин представља све друго и супротно од поштења, те да је све на шта асоцира најобичнија превара и лаж, почев од начина на који је дошао у БиХ и овдје се самопрозвао високим представником, па до узурпације свега и свачега што користи у рушењу уставног поретка.

"Имајући у виду чињеницу да Република Српска и њене институције цивилизовано и свим демократским, политичким средствима штите управо то што јесте уставни поредак, сарајевски позив њемачком држављанину, који је у БиХ нико и ништа, да интервенише јесте потпуно безвриједан и не представља ништа друго до сервилно потхрањивање његове болесне амбиције да по својој и вољи појединих амабасадора креира живот у овој државној заједници“, истакао је Шекара.

Према његовим ријечима, Република Српска не познаје и не признаје никаквог Шмита нити ће играти по његовим правилима по овом или било којем другом питању јер нису ништа друго до бахата негација народа, државе, суверенитета и свих елемената државности.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.