Сарајево

Сједница Савјета министара - министри о Нацрту закона о суду

  • 12.03.2024. 11:45

У Сарајеву је у току сједница Савјета министара на чијем дневном реду је Нацрт закона о Суду БиХ.

Предлагач овог нацрта је Министарство правде у Савјету министара.

Пред министрима је и приједлог средњорочне стратегије управљања дугом БиХ за период 2022-2025. година, те приједлог одлуке о утврђивању планских износа прихода по основи пружања услуга у ваздушној пловидби /рутне накнаде/ у ваздушном простору БиХ за ову годину.

На дневном реду је и нацрт основа за вођење преговора ради закључивања споразума о сарадњи на заједничкој реализацији пројекта реконструкције и модернизације пруге Рума-Шабац-Лозница/Србија/-Зворник-Тузла-Добој /БиХ/ између Савјета министара и Владе Србије.

На предложеном дневном реду је информација о реализацији Акционог плана Савјета министара за реализацију Стратегије комуницирања институција БиХ о процесу приступања ЕУ - од кандидатског статуса до чланства за прошлу годину, објављено је на сајту Савјета министара.

Министарство финансија и трезора предлагач је нацрта споразума о финансирању за Интеррег четири-Б ИПА Програм за дунавску регију за период 2021-2027. година, између ЕУ, коју представља Европска комисија, затим Мађарске, коју представља Канцеларија премијера Мађарске, те БиХ, коју представља Дирекција за европске интеграције, са основама за закључивање овог споразума.

Предвиђено је да министри размотре приједлоге одлука о именовању чланова Стручног савјета Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ, о измјени одлуке о именовању Надзорног тијела над примјеном Правилника о начину контроле цијена, начину обликовања цијена лијекова и начину извјештавања о цијенама лијекова у земљи.

На предложеном дневном реду је иницијатива за вођење преговора ради закључивања споразума о зајму /Пројекат унапређења геопросторне инфраструктуре и процјене вриједности некретнина у БиХ ГИВЕ/ између БиХ и Међународне банке за обнову и развој.

На сједници би требало да буде и приједлог одлуке о именовању представника БиХ у Сталну мјешовиту комисију за спровођење задатака утврђених споразумима између Савјета министара и влада Хрватске, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Словеније и Србије о сарадњи у заштити од природних и цивилизацијских катастрофа.

Министарство спољне трговине и економских односа предложило је правилник о измјени и допуни Правилника о мјерама за надзор афричке свињске куге.

Пред министрима је и информација о стању безбједности у БиХ за 2022. годину, те приједлози одлука о измјени и допуни одлука о додатку на плату државним службеницима у Министарству безбједности и Дирекцији за координацију полицијских тијела.


Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм