Sarajevo

Sjednica Savjeta ministara - ministri o Nacrtu zakona o sudu

  • 12.03.2024. 11:45

U Sarajevu je u toku sjednica Savjeta ministara na čijem dnevnom redu je Nacrt zakona o Sudu BiH.

Predlagač ovog nacrta je Ministarstvo pravde u Savjetu ministara.

Pred ministrima je i prijedlog srednjoročne strategije upravljanja dugom BiH za period 2022-2025. godina, te prijedlog odluke o utvrđivanju planskih iznosa prihoda po osnovi pružanja usluga u vazdušnoj plovidbi /rutne naknade/ u vazdušnom prostoru BiH za ovu godinu.

Na dnevnom redu je i nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o saradnji na zajedničkoj realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije pruge Ruma-Šabac-Loznica/Srbija/-Zvornik-Tuzla-Doboj /BiH/ između Savjeta ministara i Vlade Srbije.

Na predloženom dnevnom redu je informacija o realizaciji Akcionog plana Savjeta ministara za realizaciju Strategije komuniciranja institucija BiH o procesu pristupanja ЕU - od kandidatskog statusa do članstva za prošlu godinu, objavljeno je na sajtu Savjeta ministara.

Ministarstvo finansija i trezora predlagač je nacrta sporazuma o finansiranju za Interreg četiri-B IPA Program za dunavsku regiju za period 2021-2027. godina, između ЕU, koju predstavlja Еvropska komisija, zatim Mađarske, koju predstavlja Kancelarija premijera Mađarske, te BiH, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije, sa osnovama za zaključivanje ovog sporazuma.

Predviđeno je da ministri razmotre prijedloge odluka o imenovanju članova Stručnog savjeta Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, o izmjeni odluke o imenovanju Nadzornog tijela nad primjenom Pravilnika o načinu kontrole cijena, načinu oblikovanja cijena lijekova i načinu izvještavanja o cijenama lijekova u zemlji.

Na predloženom dnevnom redu je inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o zajmu /Projekat unapređenja geoprostorne infrastrukture i procjene vrijednosti nekretnina u BiH GIVЕ/ između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Na sjednici bi trebalo da bude i prijedlog odluke o imenovanju predstavnika BiH u Stalnu mješovitu komisiju za sprovođenje zadataka utvrđenih sporazumima između Savjeta ministara i vlada Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Srbije o saradnji u zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa.

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa predložilo je pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o mjerama za nadzor afričke svinjske kuge.

Pred ministrima je i informacija o stanju bezbjednosti u BiH za 2022. godinu, te prijedlozi odluka o izmjeni i dopuni odluka o dodatku na platu državnim službenicima u Ministarstvu bezbjednosti i Direkciji za koordinaciju policijskih tijela.


Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:30 Serija: Red Rok

    Serija: Red Rok