Саша Аулић

"Шмит ће дати допринос европском путу када трајно напусти БиХ“

  • Извор: СРНА
  • 11.10.2023. 20:33

Кристијан Шмит који објашњава како је БиХ суверена држава апсурднија је појава од пиромана у ватрогасној јединици, рекао је савјетник српског члана Предсједништва БиХ Саша Аулић.

Аулић је нагласио да Шмит никоме не може да говори о суверенитету БиХ, јер га својим лажним представљањем и илегалним дјеловањем свакодневно и брутално урушава.

Нешић ексклузивно открио за АТВ: Шмит уносио дуге цијеви у БиХ

Нешић ексклузивно открио за АТВ: Шмит уносио дуге цијеви у БиХ

"Не може да говори ни о европском путу БиХ, а још мање да сугерише званичницима ЕУ с ким у БиХ могу, а с ким не могу да преговарају“, рекао је Аулић реагујући на изјаву Шмита који је, између осталог, рекао да међународни партнери који преговарају о европском путу БиХ "не треба да преговарају са Милорадом Додиком".

Аулић је изјавио да ће највећи допринос европским интеграцијама Шмит дати оног тренутка када трајно напусти БиХ, а до тада ће бити само кочничар на том путу и ништа више од тога.

Коме сметају рудна истраживања?

Коме сметају рудна истраживања?

"Јасно је да би Шмит желио да искључи Милорада Додика и Републику Српску из преговарачког процеса, а да једини глас БиХ у Бриселу буде онај из Сарајева. Ипак, о томе не одлучује Шмит, а када би одлучивао то би био јасан сигнал да је европски пут бесмислен, таман колико и Шмитово лажно представљање у БиХ“, навео је Аулић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)