Тема дана

Шмит и ОХР вишак пртљага на бх. путу у ЕУ

  • Извор: АТВ
  • 24.01.2024. 21:00

Увијек је боље када разговарамо него када разговарају о нама - ово је једна од порука која стиже из Републике Српске након посјете Сарајеву европског тима, како су се самоназвали Урсула фон дер Лајен, Марк Руте и Андреј Пленковић.

Након онога што су њих троје рекли, очекујемо конкретан датум када ће бити отворени преговори са Унијом, каже то Радован Ковачевић, делегат Клуба Срба у Дому народа бх. Парламента. 

Не може да се не помене да је остао горак укус из децембра када су отворени преговори са Украјином и Молдавијом а нису са БИХ. 

Врло јасна о уплитању странаца у унутрашње ствари БиХ била је и Борјана Кришто. Предсједавајућа Савјету министара јуче је о томе говорила на заједничкој конференцији за новинаре са европским гостима. 

БиХ има два мјесеца да покаже додатне напоре на европском путу не би ли у марту добила почетак преговора. Није да неке ствари нису одрађене, попут усвајања одређених закона, али је још много посла пред институцијама. Да ли ће се успјети одрадити оно што Европска унија још тражи до мартовског састанка у Бриселу када би се требала донијети одлука о преговорима са БиХ? 

Опширније погледајте у нашој Теми дана:

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм