Мирослав Вујичић

"Шмит не може Србима да забрани обиљежавање 9. јануара - Дана Републике"

  • 20.12.2023. 11:46

Кристијан Шмит својим немуштим изјавама и тумачењима закона које је усвојила Народна скупштина Републике Српске никада неће забранити Србима да обиљежавају 9. јануар - Дан Републике, рекао је Срни посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић.

Поводом Шмитове изјаве да је прослава 9. јануара као Дана Републике Српске "директан пропуст у спровођењу одлука Уставног суда БиХ", чије непоштовање представља кривично дјело, Вујичић је рекао да се Шмит мијеша у све, па и у 9. јануар, који је један од најзначајнијих датума у историји Републике Српске.

"То је један од најбитнијих датума када је и формирана Република Српска, а Шмит своје фрустрације може лијечити у Баварској, а не у Српској", истакао је Вујичић.

Он је додао да је Република Српска славила 9. јануар и да ће га славити и даље.

Шмит поново пријети: Сада је ударио на 9. јануар!

Шмит поново пријети: Сада је ударио на 9. јануар!

Шмит је рекао да је прослава 9. јануара као Дана Републике Српске "јасан и директан пропуст у спровођењу одлука Уставног суда БиХ, као и одлука високог представника", те додао да непоштовање одлука Уставног суда представља кривично дјело према Кривичном закону БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада