Miroslav Vujičić

"Šmit ne može Srbima da zabrani obilježavanje 9. januara - Dana Republike"

  • 20.12.2023. 11:46

Kristijan Šmit svojim nemuštim izjavama i tumačenjima zakona koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske nikada neće zabraniti Srbima da obilježavaju 9. januar - Dan Republike, rekao je Srni poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić.

Povodom Šmitove izjave da je proslava 9. januara kao Dana Republike Srpske "direktan propust u sprovođenju odluka Ustavnog suda BiH", čije nepoštovanje predstavlja krivično djelo, Vujičić je rekao da se Šmit miješa u sve, pa i u 9. januar, koji je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Republike Srpske.

"To je jedan od najbitnijih datuma kada je i formirana Republika Srpska, a Šmit svoje frustracije može liječiti u Bavarskoj, a ne u Srpskoj", istakao je Vujičić.

On je dodao da je Republika Srpska slavila 9. januar i da će ga slaviti i dalje.

Šmit ponovo prijeti: Sada je udario na 9. januar!

Šmit ponovo prijeti: Sada je udario na 9. januar!

Šmit je rekao da je proslava 9. januara kao Dana Republike Srpske "jasan i direktan propust u sprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, kao i odluka visokog predstavnika", te dodao da nepoštovanje odluka Ustavnog suda predstavlja krivično djelo prema Krivičnom zakonu BiH.

Pratite nas i putem Vibera