Radovan Kovačević

"Šmitovo obraćanje potvrdilo po čijem nalogu i u čijem interesu radi opozicija u Srpskoj"

  • Извор: СРНА
  • 11.05.2023. 10:10

Činjenica da je nelegalni visoki predstavnik u svom nelegitimnom obraćanju Savjetu bezbjednosti UN posebno istakao da ga brine zajednička izjava vladajućih stranaka iz Republike Srpske najbolje govori o tome koliko je ona bila i opravdana i potrebna, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

"To što je Kristijan Šmit, koji je predvodnik politika koje žele da otmu imovinu Republike Srpske, rekao: `Naročito me brine zajednička izjava koju su potpisale vladajuće stranke u Srpskoj. Ta izjava u kojoj govore da državna imovina pripada entitetima, liči na akcioni plan za secesiju`, samo je još jedan dokaz da je politika naše koalicije jedina koja štiti imovinu Republike Srpske i samu Srpsku", naglasio je Kovačević, koji je i delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

"Nastup Cvijanovićeve u Savjetu bezbjednosti bio fenomenalan"

Kovačević je za Srnu konstatovao da ova njegova izjava daje najbolji odgovor na pitanje zašto stranke opozicije nisu došle na sastanka kod predsjednika Republike Milorada Dodika i po čijem nalogu i u čijem interesu su se tako ponašale.

Prema njegovim riječima, Šmitova izjava objašnjava i zašto je SDS prvo bio uključen, a onda se sam isključio iz izjave koja je osnova narednih koraka u politici očuvanja imovine Republike Srpske.

Cvijanovićeva odgovorila Bećiroviću: Da se možemo usaglasiti, BiH ne bi bila tema u Savjetu bezbjednosti

Cvijanovićeva odgovorila Bećiroviću: Da se možemo usaglasiti, BiH ne bi bila tema u Savjetu bezbjednosti

"Time što je odbila da prisustvuje izlaganju Kristijana Šmita, Željka Cvijanović je pokazala jasan stav koji naš narod ima prema tom strancu, kao i da je spremna da stav našeg naroda brani na svakom mjestu.

Uvijek se mora uzeti u obzir da su se nakon gospođe Cvijanović i delegacije Kine i Ruske Federacije povukle i nisu prisustvovale sramnom Šmitovom izlaganju, čime je još jednom potvrđeno da Republika Srpska i naš narod imaju značajne partnere i na svjetskoj diplomatskoj pozornici", ukazao je Kovačević.

Cvijanović: Napustila sam zasjedanje jer Šmit nastavlja sa pravljenjem eksperimenta od BiH

Cvijanović: Napustila sam zasjedanje jer Šmit nastavlja sa pravljenjem eksperimenta od BiH

On je istakao da je Željka Cvijanović juče pokazala da poštuje stav svog naroda, međunarodno pravo i procedure, ali i uputila jasnu poruku Organizaciji UN da i ona mora da vrati samopoštovanje i da ne smije dozvoliti da joj "slovo" drži neki nelegalni predstavnik samo zbog toga što to bez ikakvog prava i legitimiteta traže pojedini moćnici.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином