Sarajevo

SNSD prijavio Zvizdića: Ko je Kojiću dobacivao "dosta vas je više"

  • Извор: АТВ
  • 14.05.2023. 19:24

Još se ne zna ko je u Bh. Parlamentu tokom prošlog zasijedanja dobacivao poslaniku Miloradu Kojiću tokom njegovog obraćanja.

Predsjedavajući Denis Zvizdić na to nije ni regovao. Zato su ga iz SNSD-a prijavili Kolegijumu sekretarijata i zajedničkoj komisiji za ljudska prava parlamenta BiH.

Iako se na prethodnoj sjednici jasno čulo da je neko Kojiću rekao "Aj ba dosta vas je više" - Zvizdiću to nije bilo sporno. U SNSD-ovoj  prijavi zato je navedeno da je Zvizdić pokazao nepoštovanje i vidno krišio poslovnik o radu, i kodeks o ponašanju i to tako što je reakcijom na sugestiju Sanje Vulić, pokazao animozitet i nepoštovanje žena, ali i netrpeljivost ka srpskom poslaniku.

Tako nešto ne smijemo dozvoliti, kaže Sanja Vulić.

"To što Denis Zvizdić misli da će nekom silom i nekakvim uzdasima nas ućutkati i zabraniti nam da koristimo pravo koje imamo u tim institituacijama. Iskoristili smo svoje pravo, zatražili reakciju nadležnih i vidjećemo i sigurno da nećemo stati.  Poručujem i njemu i političkom Sarajevu Srbe niko zastrašiti neće", kaže Vulićeva.

Na ovaj način sprečava se različitost u ponašanju predsjedavajućeg prema srpskim i bošnjačkim poslanicima.

Očigledna je želja, kaže Milorad Kojić da ovako ponašanje bude praksa i da srpski poslanici budu poslanici drugog reda. 

"Ne možete doživljavati srpske poslanike kao poslanike drugog reda, mi smo tamo svi jednaki mi smo izabrani iz Republike Srspke i nas je narod birao u Republici Srspkoj. Vrlo značajno je da su pokrenute ove inicijative i prijave kako bi se takvo ponašanje i na kraju krajeva da pokažemo da tu nismo došli  da pognemo glavu već da se borimo", rekao je Milorad Kojić, poslanik SNSD-a.

Na istoj toj sjednici Zvizdić je otišao i korak dalje. Srpskim poslanicima je tada rekao da im je ovo zadnji put da mu imputiraju takve stavove.

Zbog toga je od Ministarstva bezbjednosti zatraženo da se provjeri koliko su Zvizdićeve prijetnje ozbiljne.

Dok se to ne utvrdi za Srbe je zatraženo posebno obezbjeđenje tokom boravka u zgradi Parlamentarne skupštine.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)