Član Predsjedništva SNSD-a

Špirić: Građani će na izborima oštro kazniti kolaboracioniste iz opozicije

  • Извор: СРНА
  • 23.07.2022. 10:09

Član Predsjedništva SNSD-a Nikola Špirić izjavio je Srni da ćutanje opozicije u Republici Srpskoj na poziv bošnjačkih političkih patrija na izgradnju "građanske BiH" predstavlja temelj njihovog poraza na predstojećim opštim izborima, jer će, kako je rekao, građani Srpske oštro kazniti kolaboracioniste.

"Bošnjačke političke partije više ne kriju da se zalažu za ustavnu i izbornu dominaciju pod motom građanske BiH - jedan čovjek jedan glas - iako znaju da je taj i takav koncept u dubokoj koliziji sa dejtonskom BiH", rekao je Srni Špirić.

On je naveo da bošnjačke političke partije, u otvorenoj ili prikrivenoj formi, žele da pridobiju međunarodnu zajednicu i opoziciju Republike Srpske, koja u ogorčenoj borbi za vlast - bezidejna i razjedinjena - često zaboravi na Republiku Srpsku, koja je jedini garant opstanka Srba na ovim prostorima.

"Zato Milorad Dodik i SNSD nemaju alternativu u Republici Srpskoj i građani, prije svega Srbi iz Republike Srpske, će oštro kazniti kolaboracioniste iz Republike Srpske i ovaj put. Uslov za izgradnju bolje i prosperitetnije BiH je u nužnim promjenama koje treba da se dese u političkom Sarajevu, a ne u Republci Srpskoj", ističe Špirić, koji je i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

On je naglasio da PDP i SDS, nažalost, u zaslijepljenosti borbe za vlast to ne vide i njihovo ćutanje na poziv partija iz Sarajeva da sarađuju na izgradnji "građanske BiH" predstavlja temelj njihovog očaja i sigurnog poraza

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.