"Ković neće biti jedini"

Špirić: Nelogično da službe i paraslužbe određuju ko izvodi nastavu

  • Извор: АТВ
  • 13.03.2022. 21:38

Nelogično je da službe i paraslužbe određuju ko može da izvodi nastavu na univerzitetu, rekao je Nikola Špirić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, i dodao da smatra da profesor Miloš Ković, kome je zabranjen ulazak u BiH, neće biti jedini.

Povodom zabrane ulaska profesoru Milošu Koviću u BiH, Špirić je za ATV rekao da mu je žao što se to dešava profesoru, ali smatra da će se stvari kada je riječ o tom pitanju usložnjavati u smislu da on neće biti jedini na listama koje se kreiraju unutar BiH, počesto po nalozima sa strane.

On je naveo da se tek sada materijalizuje ta ideja kroz različite službe i paraslužbe u BiH i da je ovo poruka rukovodstvu Srbije, kao i da ono što se ovdje radi 24 časa jeste da se predstavljaju izmišljene opasnosti od srpsko-ruskog uticaja u BiH.

"Mislim da će službe i paraslužbe u vremenu koje slijedi sačinjavati liste koje će biti snažno upozorenje. To nije dobro. Bilo dobro da se preispita na koji način se to radi, ko to radi, ko sve ima saznanja o tome, ko bi sve trebalo da ima informacije i kakva je pozicija Srba u tom sistemu", rekao je Špirić za ATV.

On kaže da mu je nelogično da službe i paraslužbe određuju ko može izvoditi nastavu na Univerzitetu, a ko ne može. 

"To je suluda ideja da se jednom univerzitetskom profesoru bez obrazloženja kaže da ne može doći na nastavu. To samo po sebi govori da se stvari zaoštravaju i da se ta stvar mora razjasniti", rekao je Špirić.

On je naveo da je gotovo sigurno da se ovakvim načinom dolazi u novu fazu destrukcije, te da pretpostavlja da se oni koji to kreiraju neće zadovoljiti samo sa profesorom Kovićem.

Prema njegovim riječima, on je samo čovjek preko kojeg treba da se pošalje poruka.


Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.