Жељка Цвијановић

"Ставови Конаковића нису ставови БиХ, промовише се у европејца, а не слаже се са извршењем свих 14 приоритета ЕУ"

  • Извор: СРНА
  • 13.11.2023. 20:25

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да је министар Елмедин Конаковић у потпуности злоупотријебио састанак министара иностраних послова држава чланица ЕУ и западног Балкана измишљајући приче о малигном руском утицају и наводним антиевропским снагама против којих се он тобоже бори.

"Важно му је било да помене и како ће званичици Републике Српске поново у посјету Русији. Ако већ није рекао да страни утицај врше они који финансирају своје медије, невладине организације и који ломе кичму демократији подржавајући самовољу неизабраног странца, или ако случајно није видио да до Москве добаце и понеки функционери чланица ЕУ, свакако је могао прескочити да Дејтонски споразум назове монструмом", нагласила је Цвијановићева.

Она је истакла да је једини монструм онај који је из уређеног Анекса 10 тог споразума изашао у сферу правног насиља, а којег су промовисали високи представници кршећи безочно мандат који им је тим актом међународног права дат.

"Дакле, ставови министра Конаковића нису ставови БиХ, јер да би били, њих би дефинисало трочлано Предсједништво БиХ, а не министар који оптужује Републику Српску, а себе промовише у неког васионског европејца. И то оног европејца који се није сложио да се изврши свих 14 приоритета постављених од ЕУ", рекла је Цвијановићева.

Пратите нас и путем Вибера