Iz Srpske mu nisu ostali dužni

Stižu reakcije na nove provokativne izjave Bakira Izetbegovića

  • Извор: АТВ
  • 11.09.2022. 19:20

“Oni kojima se ne sviđa BiH, neka idu iz nje, ali zemlje će ponijeti onoliko koliko im ostane na cipelama” – nova je provokativna izjava Bakira Izetbegovića. Iz Republike Srpske mu ipak nisu ostali dužni. Kome se ne sviđamo neka nas ostavi i ide svojim putem, mi sa svog nećemo niti imamo potrebu da išta nosimo. Sve na čemu smo danas i što se zove Republika Srpska plaćeno je krvlju najboljih od nas, jasno poručuje Milorad Dodik.

"Zato, Bakire, putuj i ne žali Srpsku! Ako nas silom natjeraš na put, znaj da praznih ruku nećemo otići. Sve što je naše, ići će sa nama! 49% teritorije je naše, a cipele ćemo glancati u Republici Srpskoj!", poručio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Bez puno riječi, ali s istom porukom, oglasio je i savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH. 

"Što se tiče Bakira, nije uopšte problem. Za cipele će nam se zalijepiti tačno 49 odsto BiH. Živjela Republika Srpska!", rekao je Radovan Kovačević, savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH.

Kroz istoriju smo imali slične poruke, ali Srbi ovakvim izjavama ne trebaju davati prevelik značaj, poručuje predsjednik Parlamenta Srpske. Nedeljko Čubrilović kaže, jedino što moramo znati je naš cilj i kako do njega doći. 

NEDELJKO ČUBRILOVIĆ, PREDSJEDNIK NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRPSKE

"Neposredno prije ovog rata Srbi u BiH su bili vlasnici grunta gotovo dvije trećine BiH i sad dođete u poziciju da vam neko kaže da možete da ponesete ovoliko ili onoliko nečega čime on ni ne raspolaže. On očigledno sprovodi politiku iz deklaracije svog oca, na ovaj ili onaj način", rekao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Posljednja dobro poznata retorika Bakira Izetbegovića u kojoj proziva sve koji se ne slažu sa njegovom vizijom BiH, nastala je prije dva u blizini Zenice. Između ostalog u svom obraćanju je rekao da se u BiH vodi „specijalni rat“ koji se ogleda u pokušajima dijeljenja Bošnjaka.