Milorad Dodik

Stranci se upliću u rad pravosuđa BiH 

  • 10.06.2019. 16:59

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da se OHR i neke ambasade stalno upliću u rad pravosuđa BiH i da je zbog toga važno da se uradi analiza takvih miješanja u rad institucija.

Dodik je rekao novinarima da je svima poznato da je reforma pravosuđa BiH kreirana u okviru OHR-a i da sada oni govore da stanje u toj oblasti nije uređeno... 

"A kada mi to govorimo, onda nas optužuju da se miješamo u pravosuđe, da ga pritiskamo... Osnovno je pitanje kako neko sa strane može da vrši pritisak na domaće institucije, a oni unutra ne mogu da traže ni odgovornost onih koji rade u tim ustanovama", rekao je Dodik, komentarišući izjavu potpredsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta  Ružice Jukić, koja se požalila Predsjedništvu BiH da se pojedine strane diplomate upliću u rad pravosudnih institucija. 

On je ocijenio da pravosuđe u BiH ničemu ne služi osim što proizvodi afere, naglasivši da postojanje Suda, Tužilaštva i VSTS-a nije predviđeno Ustavom na nivou BiH. 

"Ponoviću, to je bila kreacija visokih predstavnika koja je urađena na neustavan i nezakonit način", konstatovao je Dodik.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм