Нема законског рока

Суд БиХ: Одлука о спајању поступка против Додика и Лукића "у разумном року"

  • Извор: СРНА
  • 29.01.2024. 12:32

Суд БиХ донијеће у разумном року одлуку о приједлогу одбране вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића за спајање кривичног поступка против њега и предсједника Републике Српске Милорада Додика, речено је Срни у овој правосудној институцији.

"Нема законског рока за одлучивање, а Суд ће донијети одлуку у разумном року, поштујући начело ефикасности кривичног поступка", наводе из Суда БиХ.

Лукићев адвокат Миљкан Пуцар рекао је Срни да до наредног рочишта заказаног за 5. фебруар очекује позитивну одлуку о захтјеву за поновно спајање поступка против његовог клијента са оним који се води против предсједника Републике Српске Милорада Додика.

"Није ни постојао разлог за раздвајање поступака. Сматрамо да је добро да се води јединствен поступак", навео је Пуцар.

Он очекује да Суд БиХ ускоро донесе одлуку о захтјеву одбране, поготово што је одгођено рочиште које је требало бити одржано 30. јануара и заказано ново за 5. фебруар.

"Очекујемо да ће до тада Суд донијети одлуку и да ће нас позвати на суђење", истакао је Пуцар.

Лукић: Тражили смо поновно спајање процеса против Додика и мене, Суд доказао да је ово политички процес

Лукић: Тражили смо поновно спајање процеса против Додика и мене, Суд доказао да је ово политички процес

Сам Лукић раније је рекао да је Суд БиХ доказао да је суђење Додику и њему политички процес, али и указао да се са сваким одгађањем рочишта на процесу ствара утисак о неспособности и поражености овог суда.

Лукић је истакао је да је поступак против њега и Додика раздвојен напречац и без основе, те да се оваквим чином само буди љутња, будући да сарајевски политички круг пред свако рочиште ствара такву атмосферу да обични људи очекују да ће се легитимном предсједнику Републике Српске "пресудити на свакоме од тих рочишта".

Предмет против Додика и Лукића раздвојен је након што је Лукић имао здравствене проблеме, па је његова одбрана затражила одгађање.

Предсједнику Републике Српске Милораду Додику и в.д. директора "Службеног гласника" Милошу Лукићу суди се према оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

Додик и Лукић су 16. октобра на рочишту у Суду БиХ рекли да не разумију оптужницу, након чега је констатовано да су се оптужени изјаснили да нису криви.

Пратите нас и путем Вибера