Gradonačelnik Zenice

Sud ukinuo mjere zabrane Kasumoviću

  • Извор: Кликс
  • 27.12.2021. 16:58

Kantonalni sud u Zenici odbio je prijedlog Tužilaštva ZDK za određivanje mjera zabrane osumnjičenima u slučaju "Zenicatrans" Fuadu Kasumoviću i Vahdetu Drini.

Ročište po osnovu mjera zabrane održano je u 24. decembra, a danas je Kantonalni sud u Zenici u krivičnom predmetu odlučujući po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za određivanje mjera zabrane, donio Rješenje kojim se Prijedlog Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za određivanje mjera zabrane osumnjičenima Fuadu Kasumoviću i Vahdetu Drini odbija kao neosnovan.

Kasumoviću su mjere zabrane ukinute ranije zbog proceduralnih postupaka te je 24. decembra održano ročište po ovom pitanju da bi konačna odluka bila donesena danas.

Podsjetimo, osumnjičenima se stavlja na teret da su u periodu od početka 2017. godine do 21. decembra 2020. godine poduzimali nezakonite radnje s ciljem umanjenja imovine Društva JKP "Zenicatrans – prijevoz putnika" d.d. Zenica u vrijednosti autobuske stanice te njenog prenošenja po osnovu nepostojećeg duga Društva prema Gradu Zenici u vlasništvo Grada, s ciljem prouzrokovanja stečaja nad društvom te istovremeno s ciljem oštećenja povjerilaca i onemogućavanja Poreske uprave FBiH, kao najvećeg povjerioca društva, da naplati svoja dospjela potraživanja prema poreznom obvezniku.

U operativnoj akciji SIPA je nakon pretresa 11 objekata na području Zenice uhapšeno 11 osoba, a izuzeti su predmeti koji mogu poslužiti kao dokazni materijal.


  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином