Strah Sarajlija se pojačava noću

Sve agresivniji migranti slobodno šetaju ulicama grada

  • 29.08.2018. 19:23

Sve više migranata, bez bilo kakve kontrole, šeta ulicama Sarajeva. Dokumenata nemaju i niko ne zna kuda su se zaputili, kada već u BiH postoje Centri za njihov smještaj. Noćima se skrivaju u napuštenim objektima i to u centru grada, pa Sarajelije kažu da iz bezbjednosnih razloga, pogotovo noću, zaobilaze takve objekte.

Hotel "Nacional" samo je jedan od napuštenih objekata koji služi za skrivanje migranata. 

Iako je objekat zvanično pod ključem, to ne predstavlja problem migrantima da tu prenoće. Danju su samo par metara od napuštenog hotela. Park preko puta sarajevske Vijećnice omiljeno im je mjesto, ali kada vide kameru počinju da bježe.

"Zašto nas snimate, je li, zašto nas snimate?", pitaju.

Zbog snimanja postaju i agresivni. Oni koji ih često sreću u parku kažu da je uzrok to što o migrantima i njihovom kretanju niko ne vodi računa. Ahmet Ibrović za ATV kaže da ih u parku viđa svakodnevno i to baš na istom mjestu gdje im je u maju bio izbjeglički kamp.

"Viđam ih ovdje, sjede, kao i mi što sjedimo i oni sjede, oni su stalno ovdje, otjerala ih je policija odmah, ali sad opet dolaze", priča Ahmet Ibrović.

U Savjetu ministara BiH danas su se bavili samo informacijama koje je dostavilo Ministarstvo bezbjednosti BiH. Dragan Mektić i danas je izbjegao kamere, dok je predsjedavajući Denis Zvizdić uvjeren da će Evropska unija riješiti problem migranata u BiH, iako, kako on tvrdi, migranti dolaze baš iz EU.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.