Бошњаци без договора

Све више потенцијалних кандидата за начелника у Сребреници

  • Извор: АТВ
  • 27.02.2024. 19:15

Бошњаци у Сребреници и даље без договора о заједничком кандидату за начелника општине. АТВ незванично сазнаје да се разматра више имена, међу којима су поред Хамдије Фејзића, и Салко Турсуновић, Алмир Сејединовић, Неџад Авдић, Мухамед Авдић и Тифа Ефендић.

Траже име које би требало да стане на црту Србима који су већ изашли са својим приједлозима, али без јединства.

Док се српска страна трви између Младена Грујичића којег подржава дио СНСД и остале политичке партије у Сребреници и Милоша Вучића који је приједлог локалног СНСД-а, о потенцијалним бошњачким кандидатима јавност мало тога зна.

Оперативни подаци откривају да је Неџад Авдић који је свједочио у Хагу и промовисао причу о геноциду, уско повезан са Меморијалним центром у Поточарима.

Незванично, Мухамеда Авдића повезују са вехабијама, док је Алмир Сејдиновић према оперативним сазнањима повезан и са прикупљањем новца за Меморијални центар, али за странку СДА. 

Тифа Ефендић, одборник у скупштини Сребренице у браку је са Мустафом Ефендићем, припадником тзв Армије БиХ.

Незванично сазнајемо да су припадници СИПА-е прије више година претресали кућу Ефендића због информација о легалном ватреном оружју, али да нису ништа пронашли. Незванично сазнајемо да су Ефендићи у контакту и са Насером Орићем.

Сазнајемо и да амбасада Велике Британије даје пуну подршку како би начелничка позиција припала Бошњацима. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм