Glavni tužilac BiH

Tadićeva sa tužiocima o radu tokom pandemije

  • 02.06.2020. 17:42

Glavni tužilac BiH Gordana Tadić informisala je danas tužioce svih odjeljenja u Tužilaštvu BiH o tome da su tokom pandemije podignute četiri optužnice za krivična djela iz oblasti terorizma, kao i u predmetima koji su povezani sa ilegalnim migracijama i krijumčarenjem lica.

Tadićeva je o aktivnostima i ostvarenim rezultatima Tužilaštva tokom pandemije na odvojenim kolegijumima informisala tužioce Posebnog odjeljenja za ratne zločine, Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, korupciju i terorizam i Odjeljenja tri.

Ona je istakla da je Tužilaštvo BiH tokom pandemije kovid-19, u skladu sa uputstvima Visokog sudskog tužilačkog savjeta BiH (VSTS), intenzivno radilo na predmetima koji se odnose na krivična djela ugrožavanje zdravlja i života građana, javne nabavke, kao i rad na pritvorskim predmetima i predmetima sa hitnim rokovima, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tadićeva je upoznala tužioce da je 17. marta formiran Koordinacioni tim za postupanje u vezi problematike prevencije i suzbijanja širenja virusa korona, u kojem su članovi bili zamjenici glavnog tužioca i rukovodioci tužilačkih odjeljenja, kao i rukovodioci Odjeljenja uprave.

Ona je rekla da su nakon odluke VSTS-a BiH svi tužioci i zaposleni u Tužilaštvu BiH od 18. maja počeli da rade puno radno vrijeme.

U saopštenju je navedeno da je na kolegijumima razgovarano i o aktivnostima planiranim za 2020. godinu.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм