Savjetnik predsjednika Republike Srpske

Tegeltija: Komšićeve "mudrolije" - pokušaj blokiranja uspostavljanja vlasti

  • Извор: СРНА
  • 21.12.2022. 11:32

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Milan Tegeltija izjavio je da je "mudrolija" člana Predsjedništva BiH Željka Komšića oko izlaganja programa kandidata za mandatara Savjeta ministara Borjane Krišto, prije imenovanja, dobro osmišljen pokušaj blokiranja uspostavljanja vlasti u BiH.

- Cilj je natjerati Denisa Bećirovića /"osmorka"/ i Krišto /HDZ/ da se oko Savjeta ministara izjašnjavaju o NATO mimo sporazuma /SNSD-"osmorka"-HDZ/ i tako partnerima nametne teme neslaganja - rekao je Tegeltija, reagujući na najavu Komšića da će za Krišto imati "nekoliko pitanja koja se tiču NATO puta".

On je ukazao da je namjera da se partnerima, umjesto tema o kojima su saglasni, nametnu one o kojima nisu i skrenu ih ka konfliktu, umjesto kompromisa i formiranja vlasti.

- Dobro su to Bakir /Izetbegović/ i Komšić smislili, nema šta. Samo niko nije naivan i glup - naveo je Tegeltija na Tviteru.

Na stranu činjenica, naglasio je on, da nikad do sada kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara nije na Predsjedništvu izlagao program i da takva ustavna i zakonska obaveza ne postoji.

Predsjedništvo BiH trebalo bi da razmatra imenovanje mandatara za novi saziv Savjeta ministara Borjane Krišto, a član Predsjedništva BiH Željko Komšić je najavio da će, ukoliko to bude na dnevnom redu, imati nekoliko pitanja koja će se ticati NATO puta.