Predsjedavajući Savjeta ministara

Tegeltija: MMF da pruži aktivniju podršku u borbi protiv pandemije

  • 06.04.2021. 20:05

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas, u okviru redovnog proljetnog zasjedanja, sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ o dosadašnjim realizovanim aktivnostima i mogućnostima novog aranžmana sa ovom međunarodnom finansijskom organizacijom.

Tokom sastanka, koji je održan posredstvom video-linka, predsjedavajući Tegeltija je naglasio značaj aranžmana sa MMF-om u prevazilaženju krize izazvane pandemijom virusa korona, kao i za realizaciju politika koje su usklađene s mjerama predviđenim Reformskom agendom, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tegeltija je upoznao predstavnike MMF-a o aktivnostima koje institucije u BiH, u skladu sa svojim nadležnostima, provode u borbi sa posljedicama izazvanim pandemijom virusa korona, naglasivši da su trenutno resursi svih nivoa vlasti u BiH usmjereni na podršku zdravstvenom sektoru kako bi se zaštitili životi i zdravlje ljudi.

"U tom kontekstu, predsjedavajući Tegeltija je izrazio očekivanje da Međunarodni monetarni fond aktivnije pruži podršku zemljama koje je suočavaju sa velikim troškovima u zdravstvenom, ali i realnom sektoru", navodi se u saopštenju.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм