Predsjedavajući Savjeta ministara

Tegeltija: Očekujem ubrzanje reformi

  • 11.02.2020. 18:33

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas da se na predstojećem dvodnevnom radnom sastanku u Bijeljini neće donositi nikakve važne odluke, ali da poslije njega očekuje ubrzanje reformi u BiH.

"Ovo je radni sastanak na dosta visokom nivou i nadam da će poslije toga biti ubrzane neke reforme koje su definisane socio-ekonomskim reformama do 2022. godine", rekao je Tegeltija novinarima tokom posjete Bijeljini.

Prema njegovim riječima, na dvodnevnom skupu u Bijeljini, čiji je domaćim Evropska komisija, analiziraće se načini sporvođenja socio-ekonomskih reformi do 2022. godine.

"Na tim sastancima neće se donositi nikakve važne odluke, samo će biti analizirano u kojem pravcu se kreće ono što definisano u tim smjernicama i mjerama, što su usvojile vlade entiteta i Savjet ministara", kaže Tegeltija.

On je dodao da Savjet ministara u ovom procesu ima uglavnom koordinišuću ulogu među vladama entiteta.

Zajednički radni sastanak o socio-ekonomskim reformama šefa Delegacije EU u BiH Johana Zatlera sa predstavnicima EU, kreatorima politika u BiH i ključnim međunarodnim partnerima biće u naredna dva dana održan u Etno-selu "Stanišići".

Iz Delegacije EU su najavili da su izjave za medije predviđene sutra u 10.45 časova.

Zajednički radni sastanak u Bijeljini održava se nakon što su entitetske vlade usvojile paket socio-ekonomskih reformi u oktobru prošle godine, koji je Savjet ministara usvojio u januaru.

Kao krajnji ciljevi su navedeni poboljšanje poslovnog okruženja, podsticanje rasta i konkurentnost, depolitizovanje javnih poduzeća, reformisanje sistema zdravstvene zaštite i omogućavanje boljih prilika za mlade, žene i osjetljive kategorije stanovnika.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм