"Уништено 60 налога за прислушкивање"

Тужилаштво о захтјеву за продужење притвора Дебевцу и Мехмедагићу

  • Извор: РТРС
  • 16.01.2024. 14:52

Тужилаштво БиХ образложило је захтјев за продужење притвора за још два мјесеца суспендованом предсједнику Суда БиХ Ранку Дебевцу и бившем директору ОБА Осману Мехмедагићу, шокантном тврдњом о уништењу 60 налога за прислушкивање.

Поступајући тужилац Бојана Јоловић навела је да је Дебевец своје право на телефонски позив након привођења искористио како би својој сарадници наложио да однесе својој кући, а потом и уништи, 60 налога за прислушкивање.

Као доказ да су издавани незаконити налози за праћења два дежурна броја Суда БиХ и приватних бројева истражилаца Тужилаштва БиХ, Јоловићева наводи изјаву Трифка Бухе, замјеника директора и шефа операције ОБА који је рекао да није био упознат с мјерама прислушкивања судија и истражилаца, нити је потписао иједан налог.

Док Тужилаштво тражи продужење притвора за још два мјесеца неопходна за, како кажу, неометано испитивање додатних свједока и истражне радње, одбрана оптужених сматра да истрага неоправдано касни и од Суда БиХ очекује да за оптужене уведе мјере забране.

- Поента је у томе да оно што се некоме ставља на терет да је учинио не може уједно бити и притворски разлог. Овдје Тужилаштво упорно чињеницу наводног уништења неких докумената ставља с једне стране као основ сумње, истовремено и као притворски разлог, а то је недозвољено - Татјана Савић, каже бранилац Ранк Дебевца.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина